Pentuja

Seuraava pentue suunnitteilla vuodelle 2018,

jolloin toivotaan syntyväksi seuraavat Doggimaiset pennut.

Jos olet kiinnostunut niin ota rohekasti yhteyttä.

Kasvatuksessa kaikkein antoisin hetki on pentujen syntymä. Samaan aikaa jännittää ihan vietäväti ja suu on hymyssä onnesta. Synnytyksessä tärkein tunne on kuitenkin rauha - maltti on valttia kun odotellaan pentujen syntymää. Ensin odotellaan terveystuloksia, sitten juoksuja, sitten oikeaa astutuspäivää, taas odotellaan kolme neljä viikkoa alkaako vatsa pullistumaan ja mitä ultrassa näkyy, vai näkyykö mitään.

Viikkoa ennen pentujen arvioitua syntymä-aikaa aletaan mittaamaan tulevan emän lämpöjä ja taas odotetaan jotain, tällä kertaa lämpötilan laskua. Kun lämmöt on viimein laskenu alle 37 C niin ajan kulku selvästi hidastuu ja taas odotellaan, että lämmöt nousisivat takaisin yli 38. Olen varma, että ajan kulku todella hidastuu vuorokautta ennen pentujen syntymää, miten odottavan aika voikaan olla niin pitkä. Ensimmäinen pentu syntyy ja odotus palkitaan, mutta ei venailu siihen lopu, taas odotellaan seuraavaa pentua ja sitä seuraavaa pentua. No onneksi nyt aika kuluu taas normaalilla vauhdilla,kun saa ihailla pieniä tulokkaita. Miten pennut voivatkaan olla niin ihania, ihmeellisiä omanlaisiaan tapauksia.

Olen perusluonteeltani hätähousu ja pentujen syntymähetkeen vaadittu rauhallisuus vaatii mieleltäni ponnisteluja. Kasvatus on myös erinomaista mentaalista treeniä.

- Johanna